[...] wymienionego przez Ciebie wyrobu nie miałem na myśli chęci poznania owych danych tylko wskazanie na fakt że inni również mało chętnie podają informacje w łatwo dostępnych źródłach W owej sytuacji mogę napisać jedno W produkowanym przez nas produkcie procentowy udział izolatu białka sojowego (biorąc pod uwagę źródła białkowe gdyż taka proporcja [...]
[...] że skoro przytaczasz pewne dane to się do nich odniesiesz) Otóż pisząc "W produkowanym przez nas produkcie procentowy udział izolatu białka sojowego (biorąc pod uwagę źródła białkowe gdyż taka proporcja została przedstawiona) jest mniejszy co oznacza że ilość koncentratu białka serwatkowego jest większa" miałem na myśli porównanie do [...]
[...] a więc i odchudzaniu ostatni posiłek - czysto białkowy z wolno trawionego białka (np. chudy twaróg, serek wiejski lekki, odżywka na bazie kazeiny) - tuż przed snem Twoja dieta powyżej - zwróć uwagę na indeks glikemiczny węglowodanów w diecie, marnie to wygląda oraz na źródła tłuszczy (marne) Zmieniony przez - Tyka w dniu 2005-02-20 21:17:50
[...] że max 2h przed snem, ale tak mi się bardziej podoba > Twoja dieta powyżej - zwróć uwagę na indeks glikemiczny węglowodanów > w diecie, marnie to wygląda oraz na źródła tłuszczy (marne) Yhy, zaraz się tym zajmę. Tylko to powyżej, to nie jest jeszcze moja "dieta", tylko... hmm... takie coś wprowadzone tymczasowo dla [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Musimy oboje przygotowywać sobie indywidualne posiłki i jeszcze pamiętać o moim synu. Ze względu na nasz tryb pracy przygotowujemy praktycznie wszystkie posiłki dzień wcześniej, by móc je ze sobą zabrać. W kuchni teraz spędzamy większość wolnego czasu %-) A nie wolałabyś gotować 2/3 razy w tygodniu?? Takim systemem lecę już wiele lat i fajnie [...]
[...] jest tylko koło 100g mięsa bo większa ilość sprawia przekroczenie ilość białka. Postaram się ułożyć tą redukcję i dam do oceny ale na razie potrzebuję jakieś porady. Inne źródła tłuszczy to oliwa z oliwek- koło 20g i tłuszcze zwierzęce z twarogu, mleka i tych marnych ilości mięcha. Czy w redukcji może być tak mało zwierzęcego białka? [...]
[...] podpuszczkowa ułatwia wchłanianie białka z przewodu pokarmowego, ponieważ pokarm pozostaje w nim dłużej. Podpuszczka występuje tylko u osobników młodych, dlatego niektóre źródła podają, że spożywanie mleka przez osobniki dorosłe nie dostarcza zbyt wielkiej ilości białka i wapnia, gdyż mleko nie jest w pełni przyswajane przez przewód [...]
[...] mówił. Cała heca drogi Nutrifarmie polega na tym, iż klient nie chce mieć poczucia, że kupując WPC Olimpa kupuje Ostrowię z ładnym opakowaniu. Dlatego brak ujawnienia źródła powoduje takie domniemania. Przyznaję, że nie mam fotek Olimpa z dawnych lat. Nie było gdzie zaparkować, a budynek wyglądał jak melina. Ten spożywczak po prawo od [...]
[...] pod koniec miesiąca wydać jakąś alpha wersję. Potrzebne mi są jakieś wzory itp na przeliczanie kalorii, białka, masy tłuszczowej, BMI, dosłownie wszystko. Mogą być strony, źródła. Jak na razie uwzględniłem i zrobiłem 'okienko' do: Eksport, Import bazy danych. Nowy profil. Rekordy: obwody mięśni, największy ciężar jaki unieśliśmy itp. + [...]
[...] koszt przykladowo zbadania białka to załóżmy 500zł to co to dla firmy która ma spore obroty gotówkowe? Panowie - przezorny zawsze ubezpieczony a nawet najbardziej zaufane źródła sie sprawdza bo wiadomo że w dzisiejszych czasach niestety mało osób robi cos z pasji a wiecej dla pieniędzy. powinniscie zrobić tak wg mnie : dać kase salixowi (czy [...]
[...] owocowych. Tłuszcze - powinny dostarczać około 20-25% energii. Maksymalną wartością, która niestety jest zbyt często przekraczana, jest 30%. Energia pochodząca z tego źródła nie jest tak szybko dostępna, jak energia z węglowodanów. Tłuste potrawy spowalniają motorykę przewodu pokarmowego. Może to powodować zaleganie pokarmów w żoładku, [...]
[...] 50 gram na posiłek maksymalnie ? Co z ludźmi co są na IF i co z zawodnikami powyżej 110kg ? Do autora brakuje ważysz , brak ryb ( śledź , makrela , łosoś ) są to dobre źródła omegi 3 , wiec także że w posiłku aminokwasy się uzupełniają więc troszkę jednak za dużo białka. Druga sprawa nie musisz dawać filet z kurczaka gdyż łatwiej Ci będzie [...]
[...] Procesy metaboliczne: Trawienie, przemiany. Trawienie zachodzi w układzie pokarmowym i jest prowadzone przez enzymy a przemiany w wątrobie, mogą pochodzić z innego źródła energii np. do przemian białka energią będzie zjedzony wraz z nim tłuszcz/ww. Energia z organizmu też za pewne weźmie w tym udział. Nie czytałem o tym, więc tyle mogę [...]
[...] innym 50. Na wyższą przyswajalność białka z nabiału bym nie liczył. Być może dlatego niektórzy kulturyści mają takie zdanie co opisałeś powyżej. Pozdrawiam! Masz może jakieś źródła potwierdzające to, co piszesz? Że maks. 50%? Ja zawsze traktowałem twaróg jako b. dobre źródło białka. Jedyne co znalazłem, że jest pełnowartościowe i że się wolno [...]
[...] w Twojej diecie występuje mała ilość białka, a nawet tłuszczy - ogólnie zbyt niska ilość kalorii. Wywal te otręby, chleb orkiszowy, chudy twaróg i pestki z dyni, zróżnicuj źródła lipidów (a w tym kwasy o3) dodaj solidną porcję warzywa (różnokolorowych) na posiłek. Czy istnieje możliwość że w moim przypadku rozkład Makro na, będzie odpowiedni, [...]
Witam was po długiej przerwie, gdzie były wzloty i upadki. Dobijałam kalorie, ale gdzieś popełniam błąd i szukam przyczyny. Kiepski, trening, dieta, pory posiłków późne. Gdzieś po drodze zawiodłam. :(((( Choć nie zarejestrowałam wszystkich wskaźników wagi i pomiarów, opiszę krótko jak to kształtowałam się od 21 września: Z końcem września waga [...]
O proszę ile ludzi się wyłoniło, rewelacja :-)) dzięki Panowie za wpiski i miłe słowa, postaram się by było jeszcze ciekawiej, niebawem nowe filmiki, także bądźcie cierpliwi. pilkaPN - jeśli chodzi o moje podejście do podrobów... Myślę, że jako stałe źródło białka nie są najlepszym wyborem z tego względu, że mają nieco więcej tłuszczu (nasyconego) [...]
[...] - dodatek warzyw nawet w niewielkich ilościach do każdego posiłku jest ważny, natomiast owoce traktował bym bardziej instrumentalnie i stosował bym je około treningowo. -źródła pokarmowe należy maksymalnie różnicować ,zawsze dbamy o pełne białko( z mięsa, ryb, jaj, odżywek) oraz jak największą ilość warzyw liściastych o jak najbardziej [...]
Nie ma przedziału tłuszczów, to zależy od diety i tego jak się na nich czujesz. Proporcje n-3 do n-6 już napisałem. Źródła tłuszczów: -nasyconych (tu chyba nie ma problemu) -jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte -n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona -n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby - n-3 : [...]